Workrave – a megoldás, ha sokat ülsz számítógép előtt

Köztudott, hogy a napi 8 vagy több óra számítógép előtt ülésnek hosszú távon számos káros hatása lehet. A káros hatások kiküszöbölésének egyik fontos eleme a rendszeres pihenők tartása a számítógép használata közben. Általában óránként 10 perc, nem számítógép előtt, mozgással töltött pihenő a javasolt. Persze ezt a munkába / egyéb tevékenységbe belemerülve sokszor nehéz betartani, pillanatok alatt eltelik akár több óra is.

Ezt a problémát felismerve készítette el néhány programozó az ingyenes Workrave nevű programot.

A Workrave egy ingyenes program, amely figyeli az aktivitásod és az összegyűjtött információk alapján rendszeresen figyelmeztet a szünetekre, illetve kikényszeríti a napi korlátozás betartását.

A programban beállítható, hogy milyen gyakran és milyen hosszú szüneteket akarsz tartani, illetve hogy naponta mennyi időt szeretnél számítógép előtt tölteni.

Lássuk a hivatalos leírást.

“Rövid szünetek

Tanulmányok kimutatták, hogy óránként több rövid szünet tartása segít egészsége megőrzésében és sérüléseinek gyógyulásában. A Workrave a rendszeres pihenők mellett ezeket a rövid szüneteket is támogatja. Ezeken kívül a Workrave képes kikényszeríteni a napi munkaidő-korlátozás betartását.

Finom, mégis erélyes

A Workrave nem zavaró módon figyelmezteti a szünetek tartására. Ha eljön a szünet ideje, megjelenik egy barátságos felugró ablak, amely szünet tartására kéri. Ez az ablak automatikusan eltunik, ha folytatja a munkát. Ha túl sokszor hagyja figyelmen kívül ezeket a tanácsokat, a Workrave határozottabban lép fel és az Ön érdekében megjeleníti a szünet ablakot. A szünet ablakok beállíthatók a számítógép teljes blokkolására a szünet idejére.

Aktivitásfigyelés

A Workrave folyamatosan figyeli  a billentyűzet és egér használatát. Így ha például egy időre felfüggeszti a számítógép használatát, a Workrave észreveszi, hogy kérés nélkül is szünetet tart.

Hálózatkezelés

Munkája részeként felváltva több számítógépet is használ? A hagyományos szünetszoftverek nem veszik észre, ha számítógépet vált. Emiatt nem tarthatja meg megfelelően a szüneteit. Nem így a Workrave: ez minden számítógépét figyeli és pontosan tudja, Ön meddig dolgozott. Így a megfelelő időben mindig szünetet tarthat.

Többnyelvű

A Workrave számos nyelvet is támogat. Jelenleg a magyaron kívül több mint 25 nyelv, például az angol, német, francia, cseh, szlovák és lengyel nyelvek is támogatottak.

Szabad és ingyenes

A Workrave szabad szoftver. Nem csak fizetni nem kell érte, de maga a program is szabadon módosítható. A Workrave szerzői örömmel fogadják hozzájárulását a program tökéletesítéséhez.”

Itt töltheted le: http://ebookz.hu/programok.php?azon=724192

Hozzászólások

 1. […] Workrave – a megoldás, ha sokat ülsz számítógép előtt […]

 2. Ildi szerint:

  Legalább a gyerekek se fognak annyit a gép előtt ülni!

 3. gerse klau szerint:

  jók ezek

 4. […] Órákat töltesz a számítógép/internet előtt? A megoldás: Workrave  […]

 5. farkas teréz szerint:

  Én egy 6l éves látássérült vagyok.keresek galagonyabort-,mert a szívre nagyon jó .Az Önök oldalán ráleltem a listában, de hiába szerettem volnba regisztrálni de kevés számitógép ismeretemmel,/nem engedte, ilv.nem fogadott,-állandóan elutasitott.Kaphatok az E-mail-címemre tájékoztatót,hogy hol lehet beszerezni a galagonyabort-és árban Ft-ban mennyibe kerül. Szívességüket előre is köszönöm, ha segitenek. rezimama

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats