Nyomtatás kevesebb tintával

Nyomtatásnál jól jöhetnek olyan megoldások, amelyekkel tintát spórolhatunk meg. Most ilyen megoldásokat nézünk, főleg ingyeneseket.

Tinta spórolós betűtípusok

Egyes betűtípusok több, míg mások kevesebb tintával nyomtathatóak, illetve vannak speciális, direkt kevesebb tinta felhasználásra készített betűtípusok.

Az alábbi weboldal megmondja, hogy melyik betűtípus igényel kevesebb vagy több tintát egy másik betűtípushoz képest:

http://www.inkfarm.com/What-the-Font

tinta használat

Létezik kevesebb tinta felhasználásra készített betűtípus, amely az mellett hogy jó minőségű, olvasható szöveget eredményez, még kevesebb tinta felhasználással is jár. A spórolást a betűk lyukassá tételével éri el, az alábbi módon (5x-ös nagyítás):

ecofont

Nyomtatás után ezek a lyukak nem igazán látszanak. Ez a betűtípus innen tölthető le: http://www.ecofont.com/en/products/green/font/download-the-ink-saving-font.html

Programok tinta spóroláshoz

Vannak olyan programok is, amelyek lehetővé teszik a tinta spórolását. Nézzünk meg néhányat.

Az egyik ilyen program a PretonSaver, ami lehetővé teszi a tinta eltérő mértékű megspórolását. Természetesen minél magasabb mértékűre állítjuk a spórolást, annál rosszabb lesz a kinyomtatott szöveg, kép minősége.

preton

Hátránya, hogy nem ingyenes program, de a próba verzió itt letölthető: http://www.preton.com/pretonsaver_home.asp

Ingyenes változatban is elérhető viszont a GreenCloud, amely egy virtuális nyomtatót telepít a számítógépünkre. Ha tintát spórolva szeretnénk nyomtatni, akkor nyomtatásnál a GreenCloud-ot kell választanunk.

greencloud

A GreenCloud itt tölthető le: http://www.obviousidea.com/windows-software/greencloud-printer/

Természetesen léteznek még egyéb hasonló programok, itt találhatunk egy listát: http://alternativeto.net/software/pretonsaver/

 

Hozzászólások

 1. Toni szerint:

  Úgy gondolom, hogy az én esetemben ez a betűtípus csere a legkevesebb.
  Ez csepp a tengerben.

  Sok olyan nyomtatványt kell nyomtatnom amiben egész sávok egész sötét szürke színűek.
  Először ezeket kell mindig átalakítanom, átszíneznem fehérre, hiszen ezek sokkal több tintát falnak fel. Nem is értem ezek a kormányzati,és egyéb hivatalos nyomtatványokban miért vannak ilyen sávok.

 2. Pzotyo szerint:

  Mer akik ezeket tervezik azok mindig az adófizetők pénzét költik sosem a sajátjukat , patront sosem vettek saját zsebből….

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats