Számítógépek extrém kicsi, pendrive méretben

Egyre több gyártó lát fantáziát a pendrive (vagy ahhoz nagyon közeli) méretű számítógépek gyártásában, ezért most megismerkedünk néhánnyal.

A számítógépek általában nagyok, nehezek és még a laptopok is sokkal nagyobbak, mint egy pendrive. Azonban egyre több számítógép érhető el egészen apró méretben is. A pendrive méretű számítógépek óriási előnye a hordozhatóság, a rendkívül alacsony fogyasztás és csak egy monitorra, vagy tévére van szükségünk a használatukhoz (na meg persze billentyűzetre és egérre).

Mire jók ezek? Elsősorban talán a tévék “okosítására” szánják a gyártók, hiszen egy komplett Windows-al (vagy Android-dal, Linux-szal) felszerelt pendrive számítógép tudása messze túlmutat bármely okos tévén (a hagyományos, nem okos tévékről nem is beszélve). Egy tévére kötve gyakorlatilag bármit megtehetünk, amit egyébként egy számítógépen tennénk (vagyis pl. filmet nézhetünk, netezhetünk, játszhatunk).

Milyen lehetőségeink vannak, ha pendrive méretű számítógépet vennénk? Nézzünk meg néhányat!

 

Intel Compute Stick

Az Intel megoldása, négy magos Intel Atom processzorral, Wi-Fi-vel, Bluetooth-al, 32 GB tárhellyel, 2 GB memóriával, és Windows-al. (vagy Linux-szal).

A legolcsóbb változata jelenleg 37 000Ft-tól vásárolható meg.

 

http://www.lenovo.com/images/gallery/560x345/lenovo-ideacentre-stick-300-main.png

Ideacentre Stick 300

A Lenovo megoldása, amely lényegében megegyezik az Intel termékével, szintén Windows-al.

Viszont a jobb változata nem drágább, mint az Intel Compute Stick leggyengébb változata.

 

 

meegoMeegopad T03

A fentiekkel megegyező, viszont Windows-al és Android-dal is használható. Kínából rendelve 86$.

 

 

 

magicstickMagicStick

Ha elkészül, akkor erős, 4 magos processzorral, akár 8GB memóriával és 128GB-ig bővíthető tárhellyel lesz megvásárolható (elvileg 2015 decembertől).

 

 

 

Measy_U2CMeasy U2C

Két magos processzorral, 1GB memóriával valamint bluetooth, kamera, wifi is megtalálható benne, Android operációs rendszerrel.

Kínából rendelve kb. 15 000Ft.

 

 

 

 

MK809IVMK809IV

A fura nevű MK809IV igazán jól felszerelt: 4 magos processzor, 2GB memória, wifi, bluetooth, stb.

Kínából rendelve kb. 10 000Ft.

Android-os pendrive méretű számítógépből / tv stick-ből egyébként van választék és nem is túl drágák. A teljes listáért kattints ide.

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats