Karikatúra készítése egyszerűen

“A karikatúra olyan humoros vagy gúnyos célú képi ábrázolás, főként rajz vagy lenyomat, amely egy ember jellegzetes vonásait vagy valamilyen jelenetet szándékosan túlzó módon, torzítva mutat be.” Biztos Te is láttál már ilyet és elgondolkodtál hogyan is készülhet. Nos, a Cartoonist nevű ingyenes program pont erre a célra készült.

A Cartoonist használata és felülete nagyon egyszerű:

Cartoonist - karikatúra készítő

Így néz ki a Cartoonist

A “File > Open” menüpontot  használva megnyithatunk egy képet, majd ha az egeret a kép fölé visszük, akkor megjelenik egy kör, benne egy kereszttel. Ezzel tudjuk módosítani a képet, mégpedig úgy, hogy a képen lenyomva tartjuk a bal egér gombot és húzzuk. Amerre mozgatjuk az egeret, arra nyúlik a kép.

Alul található egy “Warp radius” beállítás, ezzel tudjuk állítani a nyújtásra kerülő terület méretét a képen, minél kisebbre állítjuk, annál kisebb területet módosít.

Ha esetleg már annyira eltorzítottuk a képet, hogy szinte felismerhetetlen, akkor vissza is vonhatunk egy módosítást a CTRL+Z billentyűkombinációval, vagy ha teljesen vissza szeretnénk állítani az eredeti képet, akkor használhatjuk a CTRL+R billentyűkombinációt is.

Végül néhány kép kedvcsinálónakCartoonist minta képek

Ha ennél komolyabbra vágysz, szeretnéd szabadabban módosítani a képeket, akkor célszerű egy grafikai programot, például a Photoshopot használnod. Persze ahhoz már kell némi tudás, de ide kattintva megtanulhatod használni.

A Cartoonist-ot innen töltheted le: http://ebookz.hu/programok.php?azon=0f783a

Hozzászólások

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats