Mobiltelefonok, tablet-ek töltése vezeték nélkül

Akinek több tölthető eszköze van, az valószínűleg utálja a hegyekben álló töltőket, vezetékeket. Ennek a kiküszöbölésére született meg a vezeték nélküli töltés. Hogyan működik ez? Nézzük meg!

Először talán azt kellene tisztázni, hogy pontosan mi is az a vezeték nélküli töltés. Nyilván magához a töltőhöz szükséges egy vezeték és egy töltő. Viszont maga a töltendő készülék, ami lehet telefon, vagy tablet vagy épp bármi, nem kell hogy összeköttetésben legyen a töltővel. Egyszerűen csak letesszük rá a töltendő készüléket és máris tölti. Ráadásul nem csak egyet tölthetünk így, hanem ahány készülék elfér rajta. Így nem kell több vezetékkel és töltővel kínlódnunk, elég egy is, ráadásul így biztosan nem mennek tönkre a csatlakozók, hiszen nincs is rájuk szükség.

Vezeték nélküli töltő

Vezeték nélküli töltő

Maga a vezeték nélküli töltés nem új dolog, a Braun régóta alkalmazza az Oral-B fogkefékhez. Ennek ellenére még csak most kezd elterjedni. Ennek az oka valószínűleg többek között a technológia viszonylagos drágasága, az egységes szabvány hiánya (hiszen ha nincs egyetértés a gyártók között, akkor ugyanúgy annyi töltő kell, ahány készülékkel rendelkezünk).

Ennek a megoldására született meg a Qi szabvány, amely egységesíti, szabványosítja a vezeték nélküli töltést. Még nem túl sok készülék alkalmazza a vezeték nélküli töltést, jellemzően inkább a drágábbak. Mobil telefonok közül vezeték nélkül tölthető például a Samsung Galaxy S4, LG Spectrum, Motorola Droid 3. Itt található egy hosszabb lista: http://www.pinterest.com/qimini/qi-enabled-phones

Töltőből elérhető több gyártó többféle megoldása, így mindenki ki tudja választani a számára megfelelőt.

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats