Pdf készítése egyszerűen, ingyen

Pdf készítésére számos programot találhatunk, mi ezek közül most hármat ajánlunk, ebből az egyik önálló program, ami bármiből készít pdf-et, a másik pedig egy programcsomag része.

Az egyik a PDFCreator, ami egy ingyenes program, a segítségével könnyedén készíthetünk pdf-eket. A PDFCreator lényegében egy pdf nyomtató, valódi nyomtató helyett pdf fájlba “nyomtat”.

A program telepítése pár egyszerű lépésből áll, melynek során magyar nyelvet is választhatunk:

PDFCreator - magyar nyelv

Adhatunk egy nevet is a nyomtatónknak:

PDFCreator - nyomtató neve

A telepítés után azonnal használatba is vehetjük, nagyon egyszerűen: csak nyissunk meg egy szöveges fájlt (pl. txt, doc) és válasszuk a nyomtatás menüt, nyomtatónak pedig a PDFCreator-t és kezdjük el a nyomtatást.

A következő ablakban megadhatunk pár alap beállítást:

PDFCreator - alap beállítások

Ha a “Beállítások” gombra kattintunk, akkor még több beállításhoz juthatunk, ahol a pdf részben mindenképpen érdemes körülnézni.

Ha megvagyunk a beállításokkal, akkor kattintsunk a “Mentés” gombra, majd még egyszer a “Mentés”-re. Ezt követően beállíttjuk, hogy hol hozza létre a pdf-et.

Természetesen nem csak szövegből, hanem képekből is képes pdf-et készíteni.

Vannak olyan szövegszerkesztők, amelyek képesek pdf-be is menteni, ilyen az OpenOffice Writer és a Word (2007 vagy újabb) is.

A Writer-ben ezt a lehetőséget a “Fájl” > “Exportálás PDF-be” menüpontot választva érhetjük el. Hasonló beállításokat találhatunk itt, mint a PDFCreator esetében.

A Word 2007-hez egy kiegészítő programot kell letölteni (SaveAsPDFandXPS.exe), hogy elérhetővé váljon pdf-be történő mentés. Ennek a telepítését követően az Office gombot használva a “Mentés másként” menü pontban megtalálhatjuk a pdf-et is.

A programok letölthetőek innen:

PDFCreator

OpenOffice

SaveAsPDFandXPS.exe

 

 

Hozzászólások

 1. valaki szerint:

  Hát ez nem igazán PDF készítés, inkább PDF-be nyomtatás, amit te leírtál. 😀 Az újságszerkesztés/készítás, és a nyomtatás nem teljesen ugyanaz. (szerintem)

  PDF készítők közül én a Scribus-t ajánlanám.
  http://www.scribus.net/canvas/Scribus

  De itt van egy egész hosszú lista:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PDF_software

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats