Tudj meg mindent a számítógépedről!

Vannak esetek, amikor jól jön, ha megtudhatunk bizonyos adatokat a számítógépünkről. Ilyenek lehetnek például a számítógépre telepített programokkal, driverekkel, kodekekkel kapcsolatos információk, vagy a számítógépet felépítő hardver elemekkel kapcsolatos adatok. Ezeket az információkat alapvetően nem annyira egyszerűen szerezhetjük meg, ám vannak kifejezetten erre a célra fejlesztett programok (pl. SiSoftware Sandra, Lavalys Everest), de mi most ezek közül egy ingyeneset nézünk meg.

Ez pedig nem más, mint a SIW – System Information for Windows, annak is az ingyenes változata. Ebből következik, hogy van fizetős verzió is (céges használat esetén esetén természetesen csak az van), ám az ingyenes verzió használatával sem szenvedünk igazán hátrányt.

Ebből a szoftverből rögtön két verziót is használhatunk, egy portable, vagyis hordozható (tehát nem kell telepíteni), illetve egy telepítőset. Érdemes tudni, hogy a telepítős változat anyanyelvünkön szól hozzánk, ezért érdemes azt választani, hacsak a portable nem indokolt. A magyar nyelvet beállítani telepítés után tudjuk a “Tools > Options > Language” menüpontban, a “Hungarian” lehetőséget választva.

A program három nagy csoportra bontható:

  1. szoftver
  2. hardver
  3. hálózat
SIW | System Information for Windows

Nagyításért kattints!

Nézzünk meg ezeket kicsit közelebbről, hogy milyen lehetőségeket rejtenek az egyes részek (az érdekesebbeket).

Szoftver

Telepített programok: egy jóval részletesebb listát kapunk mint a Windowstól, olyan programok is megjelennek, amelyek a   programok listában nem (pl. ilyenek amiket egy adott program telepített még pluszban).

Biztonság: telepített víruskeresők, tűzfalak és egyéb védelmi szoftverek listája és állapotuk

Licenszek: kiolvashatjuk a telepített programjaink sorozatszámát

Fájl társítások: megnézhetjük, hogy a különböző típusú fájlokat mely programok nyitják meg alapértelmezettten

Automatikus lejátszás: kissé talán megtévesztő az elnevezés, mert itt az automatikus indításról van szó, vagyis a Windows betöltésekor automatikusan elinduló programok listája

Audió és Videó Kodekek: a számítógépre telepített kodekek listája

Passwords: az egyes programokban használt jelszavakat tartalmazza

A legjobb magyar nyelvű oktató anyagok egy helyen!

Válaszd ki a téged érdeklő témakört!

Photoshop matematika
weboldal készítés Excel
AutoCAD Word
CorelDRAW Powerpoint
3D grafika Fireworks

Hardver

Itt megtalálhatjuk az egyes hardver elemek adatait, pl. kapacitás, hőmérséklet, teljesítmény. Az érdekesebbek:

System Summary: egy összegzést tartalmaz a teljes számítógépünkről. Ha szeretnénk el is menthetjük HTML formátumban (a többi formátum az ingyenes verzióban nem használható), ha a jobb oldali részbe jobb egérgombbal kattintunk és kiválasztjuk az “Exportálás >HTML” lehetőséget. Az elmentett fájlt bármely böngészőben megnyithatjuk.

Érzékelők: itt megnézhetjük pl. azt, hogy az egyes hardver elemek éppen milyen hőmérsékletűek.

Hálózat

Ez a rész talán annyira nem izgalmas, így akit érdekel, annak most megmarad a felfedezés öröme. :)

Letöltés: http://ebookz.hu/programok.php?azon=14719e

Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats