Videó és zene letöltés a Youtube-ról

Bár már vannak akik használják a különböző Youtube-ról letöltő programokat, még mindig sokan nem tudják, hogy a Youtube-on nem csak nézni lehet a videókat, hanem letölteni is, videót vagy zenét (hangot mp3-ban). Ennek a lehetőségeit nézzük meg most.

Először is egy böngészőből használható kiegészítőt nézünk meg.


Firefox Video DownloadHelper

Video DownloadHelper

Ez egy nagyon jól használható Firefox kiegészítő, nem csak letölteni, hanem konvertálni is tudja a videókat. Előnye, hogy közvetlenül a böngészőből használható, 2 klikkel letölthetőek vele a videók, nem csak a Youtube-ról.

Innen tölthető le:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/

A működése roppant egyszerű, telepítés után megjelenik az ikonja:

Majd ha egy olyan oldalra tévedünk (pl. a Youtube-ra), ahol van videó, akkor megváltozik az ikonja, figyelmeztetve, hogy talált letölthető videót az adott oldalon:

Ilyenkor annyi a teendők mindössze, hogy a lefele mutató nyílra kattintunk és kiválasztjuk a nekünk tetsző verziót, majd kattintunk rá és máris letölthetjük a videót.

Arra is van megoldás, ha nem megfelelő számunkra az flv vagy mp4 formátum, ugyanis egy ingyenes konvertáló telepíthető a kiegészítőhöz, innen letöltve: http://www.downloadhelper.net/install-converter.php

Ha a telepítés után a szokásos módon a lefele mutató nyílra kattintunk és a letöltendő videó fölé visszük az egeret, akkor megjelenik a “Download & Convert” lehetőség is, ezt kell választanunk. Ez után be kell állítani a formátumot, illetve hogy hova mentse. Ilyenkor figyelmeztethet, hogy be kellene állítanunk a konvertálást, erre nyomjunk OK-t, majd a megjelenő ablakban jelöljük a “Conversion Enabled” lehetőséget majd”OK”.

Ekkor elindul a letöltés, majd a konvertálás, végül keletkezik egy általink beállított formátumú videó fájl. Egy hátránya van, hogy a videókat vízjelezi, hacsak nem regisztráljuk.


A legjobb magyar nyelvű oktató anyagok egy helyen!

Válaszd ki a téged érdeklő témakört!

Photoshop matematika
weboldal készítés Excel
AutoCAD Word
CorelDRAW Powerpoint
3D grafika Fireworks
videó szerkesztés, utómunka, effektezés


Keepvid.com

Online letöltők, telepítés nélkül

Van lehetőségünk arra is, hogy mindenféle kiegészítő, program telepítése nélkül letöltsük a nekünk tetsző videót, vagy zenét.

Ha beírjuk egy keresőbe a “youtube video download online” akkor számos találatot kapunk, az egyik ilyen: http://keepvid.com

Csak beillesztjük a youtube linket, kattintunk a “Download” gombra és megjelennek a letöltési lehetőségek. Java szükséges a használatához.


Youtube mp3

Letöltés mp3-ban

Ha csak a hangra van szükségünk mp3-ban, akkor arra is van lehetőség, pl. a video2mp3.net oldalon. Egyszerűen beillesztjük a linket, majd a “Convert”-re kattintunk.


Youtube Downloader

Letöltés programmal

Számos program is a rendelkezésünkre áll a letöltéshez a különböző videó megosztókról, az egyik a Youtube Downloader, ami itt tölthető le: http://youtubedownload.altervista.org/download.htm

A működése a szokásos, de előfordulhat, hogy rosszul nevezi el a fájlt, ilyenkor egyszerűen nevezzük át.

Ez mellett pl. a Real Player is képes letölteni online videókat.


VLCVideók megnézése, konvertálása

Flv, mp4 lejátszáshoz ajánlható például a VLC media player: http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

Már formátumba konvertáláshoz pedig: Any Video Converter Free, SUPER, Format Factory


Hozzászólás beküldése

| Download Free Ringtones for Verizon Online. | Thanks to Highest CD Rates, Ally Bank Rates and Binaural & Isochronic Beats